Le Vézélien

Frankrijk produceert verschillende mousserende wijnen (Elzas, Loire, Limoux en Bourgogne). In Bourgogne werd deze mousserende wijn gemaakt in de 19e eeuw en dankt haar groei aan de toenemende vraag van consumenten voor mousserende wijnen. Volgens het decreet van appellation moet deze wijn voornamelijk geproduceerd zijn van Gamay, Pinot Noir, de Aligote en Chardonnay druiven. De wijn dient volgens de methode champenoise gemaakt te worden. Dit resulteerde in een wijn met lagere druk dan de Champagne die romiger was. Het verkrijgen van de appelation "Cremant de Bourgogne" in 1975 is het resultaat van de uitstekende kwaliteit van het werk op basis van strikte methoden. Deze wijn is uitermate geschikt als aperitief en tesamen met de crème de cassis verkrijgt men de beroemde "Kir Royal". Met zijn aroma's van wit fruit, brioche en boter kan deze wijn gedronken worden bij de gehele maaltijd. Aanreden wordt deze wijn te drinken bij vis gerechten (waaronder gerookte vis), kip in saus, ijs desserts of gebak (petits four).

Resultaten 1 - 1 van 1

Le Vézélien

La Croix Montjoie ~ Cremant de Bourgogne | AOC Bourgogne Vezelay Waardering Nog niet gewaardeerd
Huidige voorraad

Cremant de Bourgogne

La Croix Montjoie

AOC Bourgogne Vezelay

Verkoopprijs€ 18,50

Artikelgegevens

Deze site maakt gebruik van cookies

Pas uw browser settings aan of accepteer cookie gebruik.

I understand

Login

 x 
Winkelwagen is leeg

Zoek uw wijn

Verder zoeken in Le Vézélien

[-]Kleur

[+]AOC / IGP

[+]Beschikbaar

[+]Prijs

Van Tot
Aantal wijnen: 1

Social

Payment