Vallée du Rhône

Het Rhônedal is het tweede grootse wijngebied van Frankrijk, na Bordeaux, in wijn volume en aantal appellations. Het is verdeeld in twee delen: het noorden van Vienne tot aan Montélimar (Vallée du Rhône Septentrionale) en het zuiden van Montélimar tot aan Avignon, grenzend aan de Provence (Vallée du Rhône Méridionale). Het zuidelijke deel heeft een mediterraan klimaat. De wijnstok werd in de regio geïmporteerd door de Grieken uit Phocaea na de bouw van Marseille. De wijngaarden zijn verder uitgegroeid door de aanwezigheid van het christendom in het Rhônedal met daardoor de oprichting van de vele kloosters en de aanwezigheid van de paus in Avignon vanaf de 16e eeuw.

In 1937 wordt de Côte du Rhône appellation gecreëerd en in 2006 de eerste Cru van de Côte du Rhône uit Drôme: de Vinsobres. De Vinsobres wordt rondom de plaats Vinsobres geproduceerd en is een als Cru een erkenning van klimaat, terroir en kwaliteit.

Het zuidelijke Rhônedal produceert de drie kleuren rood, wit en rosé. De witte wijnen smaken goed bij vis in saus, schaaldieren, zeevruchten en geitenkaas.

Resultaten 1 - 1 van 1

Vallée du Rhône

Domaine Coriançon - Côtes du Rhône Blanc 2013 - AOC Côtes du Rhône Waardering Nog niet gewaardeerd
Huidige voorraad

Côtes du Rhône Blanc 2013

Domaine Coriançon

AOC Côtes du Rhône

Verkoopprijs€ 10,00

Artikelgegevens

Deze site maakt gebruik van cookies

Pas uw browser settings aan of accepteer cookie gebruik.

I understand

Login

 x 
Winkelwagen is leeg

Zoek uw wijn

Verder zoeken in Vallée du Rhône

[-]Kleur

[+]Beschikbaar

[+]Prijs

Van Tot
Aantal wijnen: 1

Social

Payment